mandag 17. desember 2007

Savnet en pappa


Sveriges Carl Gustaf talte under en minneseremoni i Stockholm rådhus i forb. med flodbølgekatastrofen- tsunamien i desember 2004

- Mange barn har mistet en eller begge sine foreldre. Jeg tror jeg vet hva det vil si. Jeg har selv vært et slikt barn. Min pappa omkom i en flyulykke da jeg var svært liten. Så jeg vet hva det betyr å vokse opp uten en pappa. Sammenlignet med mange andre barn, hadde jeg det sikkert bra, men for et barn er en foreldre som er borte, alltid uerstattelig. Jeg vet noe om det savnet, sa kongen.

Det var en personlig og varm tale som rørte det svenske folket. Det at kongen også hadde følt smerten ved å miste noen av sine kjære i en ulykke og kunne kjenne igjen smerten mange mennesker satt med, gjorde sikkert denne felles smerten lettere å bære for mange. Smerten
ved å miste sin mor eller far som liten må være enorm stort.

Les resten av talen her: H.M. Konungens tal vid ceremoni i Stockholms stadshus över avlidna och saknade i katastrofen i Sydostasien

Ingen kommentarer: