søndag 16. desember 2007

Én av tre i Oslo synes helgefylla i hovedstaden er ille

Én av tre i Oslo synes helgefylla i hovedstaden er så ille at de ikke orker å oppholde seg i sentrum. Det viser en ny undersøkelse Synovate MMI har gjort på oppdrag fra Sosial- og helsedepartementet.

36 prosent sier seg helt eller delvis enig i at de holder seg unna sentrumsområdene på kvelden i helgene fordi det er for mye fyll der. 29 prosent mener de ville gått oftere ut hvis det var mindre bråk på utestedene. Det er betydelig flere enn i resten av landet, skriver Dagsavisen.

Stasjonssjef Bjørn Åge Hansen ved Sentrum politistasjon er overrasket over tallene.
– Sett med politiets briller er Oslo en trygg by, også i helgene. Det er en del blåveiser ute og går, det er klart. Men hvis du oppfører deg og ikke blir for full, går det greit for de aller fleste, sier Hansen. Ordenssjef John Finsberg ved Sentrum politistasjon mener at det er en myte at tallet på voldsepisoder eksploderer i julebordsesongen. – Vi har altfor mange episoder, men det er ingen voldsom økning i de mest hektiske utelivsperiodene, forteller Finsberg.

Unngår du sentrum på grunn av fyll? Jeg må selv innrømme at jeg i perioder har holdt meg unna sentrum til bestemte tider av uken og døgnet. Det kan virke som om den alkohol-politikken og de holdningene som mange borgere har imot alkohol, får den helgefyllen til å fortsette sitt liv her i Scandinavia. Er det pga av dette?

Ingen kommentarer: