mandag 26. november 2007

Heia Torbjørn Løkken - Heia Biri


Torbjørn Løkken har vunnet
sin største seir, LIVET


I 1987 vant Torbjørn Løkken (44) VM-gull i kombinert i Oberstdorf. ”Biri-ekspressen” ble rikskjendis, og alle vil ha en bit av den fantastiske idrettsgutten med det gode smilet.

To år senere la han opp, og snart begynte han å misbruke alkohol. Han ble sykepleier, og fikk tak i sterke medikamenter, som han også misbrukte. Til slutt prøvde han heroin. I nesten 15 år slet han med rusmisbruket, før han endelig klarte å komme seg ut av det.

- Det er litt av en vei å gå, fra å få gullmedalje rundt halsen, og bli hyllet av en hel nasjon og skiverden, til å sitte der med sprøyta i armen, forteller Løkken til Dagbladets sportsmagasin. De har fulgt ham på veien ut av rushelvetet.

– VM-gullet henger veldig høyt, men det kan ikke sammenlignes med det jeg innkasserer nå. Den seieren jeg drar i havn her, medaljen som heter rusfri, er større, sier Løkken til Dagbladets bilag

For en måned siden kom han hjem til Biri etter ett år på rehabilitering, og på fredags kveld var Torbjørn Løkken hos Grosvold på NRK1, et gripende møte ble det.

Ingen kommentarer: