fredag 23. november 2007

Buy Nothing Day i morgen, lørdag den 24. novemberJulrushen starter - da blir det kjøpfri dag... kanskje

I morgen lørdag er det en måned till julaften. Lørdagen er den førsta store julgave-handledagen. Men noe som ganske få kjenner til er at den 24 november er en kjøpfri dag - "Buy nothing day".

Den kjøpfrie dagen får oppmerksomhet på mange forskjellige plasser i verden. I USA og Canada allerede i dag fredag, dagen etter "Thanksgiving day". Kampanjen vil vekke oppmerksomheten om våre konsummønster og vise alternativer.

Alt startet i Vancouver i Canada for femten år siden, når den unge reklametegneren Ted Dave fikk en idé og satte opp flygveblad om "Buy nothing day", en enda kjøpfri dag som en pause i forbruket. Det skulle fungere som et signal at det tross alt er kjøperne som har den virkelige makten, fortalte han.

Idéen spredde seg, og nå kan denne dag ses i mange steder og i mange land med demonstrasjoner og manifestasjoner i shoppingsgate og shoppingssenter.

På facebook har de egne grupper hvor man kan melde seg inn i, for å vise at man sympatiserer med ideen bak dagen. Per idag er det over 95 000 personer som har meldt seg inn i denne gruppen på facebook.

http://en.wikipedia.org/wiki/Buy_Nothing_Day

Ingen kommentarer: