fredag 23. november 2007

Kronprins Haakon og Mette-Marit har invitert Kaltham


Kronprinsparet tar imot Kaltham
på Skaugum i morgen den 24.


Irakiske Kaltham Alexander Lie har stått fram offentlig som homofil muslim. Nå er han invitert til gjestebud hos kronprinsparet.

– Det finnes mennesker som har fordømt meg og ment de er mer verdifulle enn meg fordi jeg er homo. Derfor føles det så viktig at det er meg de kommer til å se på tv denne dagen. Denne invitasjonen gir meg håp om at det jeg gjør nytter, sier Lie til Blikk Nett.

Det årlige gjestebudet til kronpinsparet blir arrangert på Skaugum i morgen den 24. november.
– Det er ærefullt for meg, ærefullt for muslimske homofile og også ærefullt for arabiske land at jeg blir invitert. Jeg velger å se det sånn. Først og fremst er det likevel viktig fordi min kamp er at alle mennesker skal ha like rettigheter og frihet til å være den de er. Det er derfor jeg har tatt valget om å være åpen, selv om det er tøft, sier Kaltham Alexander Lie.

Har du fått noen reaksjoner fra muslimske miljøer i Norge etter at du sto fram som homo?
– Jeg blir ofte angrepet verbalt, og har også opplevd at noen går fysisk løs på meg. Det kan være innvandrere som er nye i Norge og ikke har peiling på system og regler. De har kanskje bare hørt mye rart om homofili i Norge i moskéen. Jeg er alltid foreberedt på at noen mister hodet. Men det stopper ikke meg.

Det er utrolig tøft og modig av Kaltham Alexander Lie å stå frem på denne måten, og ikke minst er det veldig bra av kronprinsparet å gjøre denne gesten. Dette bør være et signal til alle de som ikke kan godta homofile muslimer. Stå på!

Ingen kommentarer: