onsdag 21. november 2007

Porque no te callas!


- Porque no te callas! utbrøt spanskekongen Juan Carlos til Venezuelas president Hugo Chavez. Under to uker etter har en halv million lastet ned de famøse ordene som ringetone.
Foto: Bilde fra YouTube


- Porque no te callas!

Slik falt ordene da kong Juan Carlos på et toppmøte mistet all tålmodighet og diplomatisk takt, og ba Venezuelas president Hugo Chavez om å holde kjeft etter at han gjentatte ganger hadde avbrutt Spanias statsminister. Under to uker etter har en halv million lastet ned de famøse ordene som ringetone .

Tar av på YouTube
Moroa begynte visstnok allerede mandag morgen da den spanske statsminsteren kom hjem etter toppmøtet og datteren møtte ham med ordene "Hold kjeft!". På YouTube finnes det nå over 900 videoer med tittelen "Porque no te callas". Blant annet er det laget en coverversjon av den kjente slageren Viva España , selvsagt med en egen karaokeversjon for festbruk.

Enkelte videoer er sett opptil 400 000 ganger, og Juan Carlos er samplet inn i både techno- og danceversjoner .

For ikke å snakke om i hip hop-versjon .

Holdkjeft.com
Mange har gjort business av uttalelsen. Man kan få kjøpt mer eller mindre kitchy t-skjorter og krus med sitatet eller med bilder av kongen og Chavez sammen. Og virkelig big business har det blitt av domenenavnet. To timer etter at ordene falt, var porquenotecallas.com registrert og like etter var porquenotecallas.net,.es, . og så videre også tatt. På E-bay har det vært budt flere tusen euro for enkelte av disse domenene i følge den spanske avisa El mundo.
Kunne tjent 1,5 millioner kroner

Og mange kreative sjeler har lekt med ordene. Ronaldinhos Nike-reklame har fått en kongelig tvist på nettet: "Juan do it. Just shut up."

Andre har framstilt kongen som Benny Hill, eller som deltager i "Skal vi danse og ikke holde kjeft!".

Men selv om ”Porque no te callas” nå lyder fra stadig flere vesker og lommer, er det heller tvilsomt om det faktisk er lov å bruke kongens stemme på denne måten. Men hadde kongen selv solgt ringetonetjenesten hadde han håvet inn noe sånt som 1,5 millioner euro, i følge BBC.

Ingen kommentarer: