lørdag 24. november 2007

Andalucia og Sierra Nevada


Fra Sierra Nevada - et skieldorado kort vei fra kysten
av Andalucia. Rundt 90 min fra Malaga flyplass


Den mest kjente ski destinasjon i Spania er nok Sierra Nevada, et kvarters kjøring utenfor Granada by. Sierra Nevada ligger i Granada provinsen, 351 km fra Alicante, 277 km fra Murcia, 504 km fra Valencia eller 120 km fra Málaga. Man bruker rundt nitti minutters kjøring fra flyplassen i Malaga. Kjører du fra Alicante området må du regne med å bruke 3-5 timer i bilen.

Både SAS, Norwegian og Sterling flyr ukentlig til Malaga flyplass - og i vintersesongen er det forholdsvis enkelt å finne seg lavpris billetter.

I Sierra Nevada ligger fastlandets høyeste fjelltopp, Mulhacén, den rager 3481 meter over Middelhavet og på fine dager kan se over middelhavet til Marokko. Nabotoppen er Veleta på 3398 meter og herfra kan du sette utfor i både røde, svarte og blå løyper.

Nettverket av løyper består av 11 grønne, 35 blå, 36 røde og fem sorte. I tillegg har de en løype for langrenn på 4 km, en snow- park og en halfpipe. Anlegget i Sierra Nevada er stort og blant de mest moderne i Europa. Det er et stort antall heiser om du først har tatt turen helt opp til toppen kan kjøre "i evigheter" før du er i bunnen av bakken. Det er et fall i høyden fra toppen løypenettet på over to tusen meter, noe som betyr store forskjeller med tanke på vær og vind i bakkens forskjellige deler. Luften på denne høyden er merkbart tynnere enn hva man er vant til, så man vil merke at man blir litt mer andpusten en vanlig. Kroppen tilpasser seg høyden etter hvert mange velger å reise opp en dag i forveien for å sove på hotell i Sierra Nevada natten før man går i bakken så kroppen får tilpasse seg luften.

I januar setter jeg meg på flyet for å nyte et litt anderledes Andalucia enn det man finner i sommerhalvåret. Da skal innlandet utforskes nærmere. Granada, Cordoba, Ronda og ikke minst Sevilla. Reiserapporter kommer, så følg med.

Ingen kommentarer: